Meer MKB krediet mogelijk voor bedrijven via Qredits

bedrijfsfinancieringVia Qredits krijgen MKB ondernemers ruimere mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering. Tot voor kort kon bedrijfskrediet worden verkregen in de vorm van een Mikro krediet tot €50.000. Daarnaast werd eind 2013 het MKB krediet beschikbaar. Het ging om de invulling van financieringsbehoefte tot €150.000 voor investeringen.

Vanaf 1 december 2014 wordt de kredietlimiet MKB krediet verhoogd naar €250.000. Dit op initiatief van het ministerie van Economische Zaken. De belangrijkste motivatie is, dat MKB ondernemers onverminderd problemen hebben met het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering via banken. Zo stagneren investeringen in nieuwe ontwikkeling en blijven kansen voor groei onbenut.

Volgens minister Kamp heeft Qredits al in 5.200 gevallen van een eerdere kredietafwijzing door banken, ondernemers kunnen helpen. Zie hier het nieuwsfragment Vandaag de Dag van 14 oktober 2014.

Door recente uitbreiding van garantieregelingen (momenteel totaal 8 Miljard kredieten met staatsgarantie) en nu deze bedrijfsfinanciering MKB krediet hoopt de overheid bij te dragen aan de aan economische groei van het MKB in Nederland.


©BBO&F