Peter Schuitmaker

Profiel van Peter Schuitmaker

Ir. P(eter) D. Schuitmaker MBA RAB is Register Adviseur Bedrijfsoverdracht en ingeschreven in het RAB register.

Daarnaast is hij Gecertificeerd lid van de landelijke Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars BOBB.

BBO&F

Peter Schuitmaker startte in november 1999 het eigen adviesbedrijf BBO&F in Breda. Inmiddels werden een groot aantal bedrijven met succes geholpen bij bedrijfsoverdracht en bedrijfsfinanciering.

Ministerie van Economische Zaken

In de periode juli 2008 tot en met september 2010 werkte Peter Schuitmaker tevens op detacheringsbasis bij Ministerie van Economische Zaken (Agentschap NL, voorheen SenterNovem) bij de uitvoering van krediet- en garantieregelingen.

Docent Bedrijfseconomie Avans Breda

Peter Schuitmaker was voorjaar 2013 parttime docent Bedrijfseconomie aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management van de Avans Hogeschool in Breda. Hij verzorgde colleges en studie- en projectbegeleiding Bedrijfsoverdracht MKB voor duaal- en voltijdstudenten MER (Management Economie en Recht).

GeldVoorElkaar.nl

Crowdfunding is een uitstekend alternatief voor bedrijfsfinanciering van groei en ontwikkeling van ondernemingen. Peter Schuitmaker is financieringsintermediair voor geldvoorelkaar.nl. Als intermediair heeft hij zo goede contacten om haalbare financieringstrajecten tot een snelle en verantwoorde invulling te brengen.

Qredits Bedrijvencoach Microfinanciering

Voor Qredits treedt Peter Schuitmaker op als bedrijvencoach. Zo helpt hij MKB ondernemers met microfinanciering op weg naar zakelijk succes.

Schrijver

Daarnaast schrijft hij leermodules voor accountants in opdracht van E-Wise en de PE-Academy (Utrecht). Hierbij behandelt hij bedrijfskundige onderwerpen zoals: strategisch management, management van productportfolio’s, positieverbetering in de waardeketen, concurrentie strategieën. Maar ook leermodules over de financiering van MKB bedrijven met bancair en risicodragend vermogen, de waardering van ondernemingen, fiscaliteit bij bedrijfsoverdracht, zowel voor de inkomstenbelasting (IB) ondernemer als de directeur grootaandeelhouder (DGA).

Peter Schuitmaker publiceert ook regelmatig artikelen in vakbladen, ondermeer het blad De Accountant van de NBA Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants.

Studies

Hij volgde eerder studies Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en bedrijfskunde aan de Graduate Business School Strathclyde University, Glasgow (UK).

Wat vinden relaties van Peter Schuitmaker?

Lees hier enkele referenties.

©BBO&F